Tee pelosta ystäväsi, Zeb Glover

Tee pelosta ystäväsi, Zeb Glover

 
"Kun vastassasi on vain yksi vastustaja, ja epäilet itseäsi... olet alakynnessä." Dan Millman
 

Tämän viikon Personal Defence Readiness™ -kurssilla kävimme läpi joitain älyllisen itsepuolustuksen konsepteja ja periaatteita, joita PDR/S.P.E.A.R. System™ -konsepteilla on meille pelonhallinnasta tarjota.

Tarkoituksenamme ei ollut niinkään syventyä mihinkään yhteen periaatteeseen (säästämme sen johonkin toiseen kertaan), vaan luoda niistä ja tarkastella suuremman kuvan miellekarttaa järjestelmämme sisällä.

Se on varmasti yksi suurimmista syistä miksi niin moni itsepuolustuksen kouluttaja harjoittelee valmentaja Tony Blauerin Blauer Tactical Systems -organisaatiossa. Se täyttää sen valtavan kuilun perinteisissä lajeissa...konfliktin tunteellisen ja psykologisen puolen.

"Mieli ohjaa kehoa!" Tony Blauer

Päätimme käyttää konseptia, jota voi käyttää esimerkiksi ollessaan kahvilla ystävänsä kanssa tai vaikka aina fyysisiin harjoitteisiin ja skenaarioharjoitteluun saakka.

Oheisesta kuvasta voit nähdä, että järjestelmässämme on aika monta osaa. Niiden hienous piilee siinä, että Lego-palikoiden tavoin ne yhdistyvät ja rakentuvat toistensa päälle monin eri tavoin. Se on kokonaisvaltainen järjestelmä, joka on kolmiulotteinen, ei lineaarinen!

Valmentajalle se antaa paljon vapauksia olla luova valmennettaessa yksilöitä ja ryhmiä, heidän oman oppimistarpeen mukaan. Voimme yhdistellä eri osia tietyllä tapaa ohjataksemme oppilasta tiettyä kokemusta, tavoitetta tai tulosta kohti. Se pitää harjoittelun tuoreena, sujuvana ja sopivana.

Pelko on yksi niistä aiheista, joita käsitellään hyvin harvoin, mikä on hyvin outoa ottaen huomioon, että oikeat väkivaltatilanteet ovat täysin pelon ympäröimiä. Primitiivisen tilan kiihtyneet ja tehokkaat hormonit voivat joko auttaa tai haitata meitä riippuen meidän suhtautumisesta niihin. Harjoittelu tulee yhdistää fyysiset harjoitteet pelonhallintaan ja hyödyntää sitä myös suorituksen kohennustyökaluna, käytettynä elämän haasteissa, niitä ennen ja niiden jälkeen.

Nämä työkalut voivat olla hyvin hyödyllisiä jokapäiväisessä elämässä, pelon ollessa niin suuri osa elämää... työhaastattelussa, valmistautuessa kokeeseen, perheriidoissa, uramuutoksissa, lapsen saamisessa ja niin edelleen.

Olen itse käyttänyt näitä työkaluja omassa elämässäni ja valmentaessani muita, mentoroidessani naista jolla oli lentopelko, auttaessani asiakasta valmistautuessaan synnytykseen sekä purkaessani tilannetta veitsihyökkäyksen uhriksi joutuneen kanssa.

Jokainen näistä osista voi avata oven positiivisiin muutoksiin ihmisen käyttäytymisessä, joka loppujen lopuksi voi ja pelastaakin ihmishenkiä tai ainakin parantaa heidän jokapäiväisen elämänsä laatua. Pelko on niin merkittävä osa elämää.

Mielestäni on kiehtovaa kuinka syvällisiä kaikki nämä konseptit ovat, kuinka voit aina mennä syvemmälle ja syvemmällä. Tässä tapauksessa jäniksenkolo jatkuu todella syvälle.

SPEAR system™ -konsepti onnistuu yhdistämään monet näistä periaatteista fyysisiin harjoitteisiin antaen kokemuksia, jotka todella ovat kolmiulotteisia ja siten paremmin ja realistisemmin valmentavat kaikentasoisiin konflikteihin.  

"Sankarin ja pelkurin erottaa se miten he toimivat pelkonsa kanssa." Cus D'Amato

Zeb Glover

 

Mikäli haluat lisätietoa niin lähetä sähköpostia osoitteeseen info@safespace.org.uk

Tai vieraile seuraavilla sivuilla:

www.safespacegym.org.uk

http://www.tonyblauer.com/

http://pdrteam.com/

Artikkeli julkaistiin alunperin osoitteessa http://safespacegym.blogspot.com ja se on julkaistu tällä sivulla kirjoittajan luvalla.