Ammunta

27
Maa
2014
hempai

Taktinen ampuja pistoolin toiminta-ammuntakilpailussa

Etenkin Suomessa vallitsee vahva jako asetta työkseen kantavien sekä taktista ammuntaa harjoittelevien ja toiminta-ammuntakilpailuihin osallistuvien välillä. Usein kuulee sanottavan, että "toiminta-ammuntakilpailut ovat epärealistisia ja ne aiheuttavat vaarallisia harjoitteluarpia taktisille ampujille". Mikäli taktinen ampuja harjoittelisi esimerkiksi IPSC-ammuntaa aktiivisesti ja kilpailisi paljon niin se voisikin pitää paikkansa, mutta pariin kilpailuun osallistumisesta vuosittain on vain ja ainoastaan hyötyä.

19
Kes
2013
hempai

Mitä ampumaurheilu voisi oppia golfilta?

Liittojulkaisu
Suomen Golfliiton jäsenlehti on erinomainen julkaisu! Lehti on painolaadultaan aikakausilehteen verrattavissa ja juttujen taso on vielä sitäkin parempi. Jokaisessa numerossa on kiinnostavia artikkeleita esimerkiksi golfin tekniikasta, pelistrategioista, golfkentistä ja -välineistä sekä ajankohtaisia uutisia. Suomen Ampumaurheiluliiton julkaisu puolestaan tuntuu olevan pikemminkin tiedote kuin mielenkiintoinen lajijulkaisu.

08
Huh
2013
hempai

Asiaankuuluvalla vakavuudella

Valitettavan usein näkee aseita työkseen kantavien “ammattilaisten” käsittelevän aseita ammattitaidottomasti ja vastuuttomasti. Tähän perusteluina kuulee lausahduksia kuten “sehän on tyhjä”, “enhän mä purista sitä liipasinta” ja “mä oon tehny tätä 30 vuotta, kyllä mä tiedän mitä mä teen”. Käydäänpä ensin läpi 4 ammunnan ehdotonta turvasääntöä:

09
Maa
2013
hempai

Naiset miesvaltaisissa harrastuksissa

Armoria Training Centre kouluttaa ammuntaa, itsepuolustusta ja turva-alaa. Nämä kaikki ovat hyvin miesvaltaisia aloja, joissa naisharrastajat ovat vielä tänäkin päivänä lähes harvinaisuus. Järjestimme 8.3.2013 ATC Naistenpäivän nimenomaan rikkoaksemme näitä tarpeettomia raja-aitoja ja tutustuttaaksemme mahdollisimman monta naista näihin hienoihin harrastuksiin.

03
Hel
2013
hempai

ATC Akatemia

ATC:n ensikertalaisten tutustumisvuoroille ja ryhmien ohjattuihin ammuntasetteihin osallistuu vuosittain tuhansia potentiaalisia ammunnan harrastajia. Suurin osa heistä ovat ampumaurheilusta hyvin kiinnostuneita, mutta epätietoisia harrastusmahdollisuuksista, harrastusvälineiden hankkimisesta yms. Joskus vastaan tulee myös satunnaisia ensikertalaisia, jotka omaavat hämmästyttävät edellytykset ampumaurheilijoiksi. He ovat niitä, jotka pienellä ohjailulla ymmärtävät lajin "jujun" ja tuottavat vain muutaman sarjan jälkeen uskomattomia tuloksia.

23
Tam
2013
hempai

Varikosta koulutuskeskukseksi

Kuinka ajatus sisäampumaradasta jalostui Suomen suurimmaksi ase- ja turvallisuusalan koulutuskeskukseksi.

20
Mar
2012
hempai

Ampujat aseettomia mediasodassa, Hemmo Päiveröinen

Johdanto

Ampumaharrastus on ollut tapetilla viimeisen 5 vuoden aikana enemmän kuin koskaan aiemmin. Milloin ovat puhuneet poliitikot, milloin eri alojen ammattilaiset ja joskus on kuultu jopa alaan liittyviä ammattilaisiakin. Yhteistä näillä keskusteluilla on se, että jokaisessa tapauksessa olemme nousseet esille negatiivisen tapahtuman yhteydessä. Joissain tapauksissa olemme onnistuneet saavuttamaan “torjuntavoiton”, mutta kuinka paljon siitä on oikeasti ollut hyötyä lajimme tulevaisuudelle?

28
Lok
2012
hempai

Panteao Productions, Hemmo Päiveröinen

Varmasti jokainen suomalainen ammunnanharrastaja on jossain vaiheessa haaveillut pääsevänsä huippukouluttajien oppiin ja katsellut kaihoisasti Atlantin takana tarjottavia koulutuksia. Tähän saakka ovat suomalaiset harrastajat saaneet tyytyä YouTube-videoihin ja satunnaisiin Yhdysvalloista tilattuihin opetusvideoihin. Nyt helpotusta tähän ongelmaan tuo hieman yllättävälläkin tavalla Panteao Productions.

Subscribe to RSS - Ammunta