Turvallinen Ampuja - kurssi (Practical-ammunnan peruskurssi)

Tervetuloa Practicalin Turvallinen Ampuja -teoriakurssille Armoria Training Centreen!

Armoria Training Centre järjestää yhdessä ATC Shooters Ry:n kanssa Practical-ammunnan Turvallinen Ampuja -kursseja noin kaksi kertaa vuodessa. Turvallinen Ampuja -kurssi koostuu teoriaosuudesta ja käytännön kokeesta. Kurssi alkaa teoriaosuudella ja teoriakokeen jälkeen ampujalla on puoli vuotta aikaa suorittaa käytännön koe.

Teoriaosuus pidetään intensiivikoulutuksena jolloin teoriaopinnot ja teoriakoe suoritetaan yhden koulutuspäivän aikana. Kurssipäivän lopuksi pidetään teoriakoe, joka painottuu turvallisuussääntöihin. Teoriakokeen voi uusia kaksi kertaa. Ampumakoepäivät sovitaan teoriakokeen jälkeen. Ampumakokeita ottaa vastaan Vesa Vilhula ATC Shooter Ry:stä.

Ilmoittautumiset:
Tulevat kurssit löytyvät Armorian verkkokaupasta ja sieltä voi myös ostaa kurssipaikan.
ATC asiakaspalvelu p. 020 729 9854 sähköposti: toimisto@armoria.fi

Osallistujien tulee täyttää seuraavat kohdat:

Teoriakoe
-> olet jäsenenä jossakin SAL:n alaisessa ampumaseurassa

Käytännön ampumakoe
-> olet suorittanut teoriaosuuden hyväksytysti
-> olet jäsenenä SAL:n alaisessa ampumaseurassa
-> sinulla on voimassaoleva SAL:n harrastaja- tai kilpailulisenssi

Lisäksi suosittelemme, että pohjalla on jonkin verran ampumakokemusta käsiaseilla. Esimerkiksi ATC:n Blue Card -kurssi antaa hyvän pohjan käytännön ampumakokeen suorittamiseen.

Lisätietoja ja lisenssin voit hakea SAL:n sivuilta: http://www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/lisenssit-ja-vakuutukset/osta-lisenssi/

HUOM! Lisenssiä ei voi ostaa, jos jäsenen henkilötunnusta ei ole Ampumaurheiluliitossa. Ilmoita henkilötunnuksesi liiton toimistoon ennen kuin ostat lisenssin.


Kurssin kustannukset:

Teoriapäivä 90 € / osallistuja.
- kesto n. 7 h
- hinta sisältää kurssimateriaalin ja teoriakokeen, sekä todistuksen.

Ampumakoe 20 € / osallistuja + mahdolliset välinevuokrat jäsenhinnoin.


Lisätietoja ja yleistä asiaa:

Turvallinen Ampuja -kurssien teoriaosuus pidetään yleensä 3-4 päiväisenä (5-6h/pv) ja lopuksi pidetään sääntötuntemusta testaava teoriakoe, jonka läpäiseminen oikeuttaa osallistumaan kurssin toiseen osaan, eli käytännön ampumakokeeseen. Käytännön ampumakokeeseen valmentavat ohjatut harjoitukset sovitaan erikseen. ATC Shootersin intensiivikurssissa teoria puristetaan yhteen n. 6-7 tunnin mittaiseen koulutukseen, jonka jälkeen pidetään teoriakoe. Teoriakoe painottuu turvallisuussääntöihin, joten siinä ei voi olla virheitä.

Teoriakokeen hyväksytysti suorittaminen oikeuttaa osallistumaan kurssin toiseen osaan, eli käytännön ampumakokeeseen. Käytännön ampumakokeeseen valmentavia ohjattuja harjoituksia järjestetään kurssin alussa sovittavina päivinä kurssilaisen toiveet ja taitotaso huomioiden.

Kurssin ja ampumakokeen hyväksytysti suorittaneet ilmoitetaan SAL:n Turvallisen Ampuja -listalle kootusti kurssin aikana sovittavaan päivämäärään mennessä.
 
Intensiivikurssien teorialuento keskittyy erityisesti sääntöihin ja kaikki pohjatiedon hankkiminen sekä lajiin tutustuminen jää kurssilaisten ennakkotehtäväksi oheisten materiaalien ja linkkien avulla!

Linkkejä itseopiskeluun:
SAL Practical jaosto: https://ipscfin.sporttisaitti.com/
Uusimmat säännöt: https://www.ipsc.org/rules/
Sääntöjen suomennokset: http://ipsc.d-q.fi/

Säännöistä tulee osata:
- kaikki turvallisuusmääräykset ja niiden seuraamukset
- ampumasuoritus (ratakomennot) ja toiminta ipsc-kisoissa/harjoituksissa
- pistelasku
- perusaseluokat ja varusteisiin liittyvät määräykset

Kurssin aikana on tarjolla kahvia ja kahvileipää. Lounastauolla on mahdollisuus käyttää läheisen liikenneaseman palveluja. Voit tietenkin ottaa mukaan myös omia eväitä.

Tervetuloa mukavan, mielenkiintoisen ja hienolla tavalla haastavan harrastuksen pariin!
Opiskeluintoa toivottaa ATCS ry!


Ei määritelty